sitges-film-festival-2016

Què tenen en comú un budista, un catòlic, un jueu i un musulmà? Sembla l’inici d’un acudit, però es tracta del nou anunci del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Un seguit de creients de diferents religions mira a càmera i reprodueix, somrient, l’icònic gest de salutació vulcaniana de Star Trek. La saga, gran protagonista del cartell d’enguany, celebra 50 anys de vida. Un més que el Sitges Film Festival. La imaginària constel·lació d’estrelles que hi apareix dibuixa sobre el firmament l’insígnia trekkie. Però què amaga aquesta nova edició?

Del 7 al 19 d’octubre, els amants de les emocions fortes podran gaudir d’un ventall de més de 170 títols. Sitges inaugurarà i clausurarà el programa de projeccions picant fort. L’esperada Inside de Miguel Ángel Vivas donarà el tret de sortida oferint una nova versió sobre aquell infern domèstic que va succeir l’any 2007 a la pel·lícula À l’intérieur d’Alexandre Bustillo: una mirada estilitzada al subgènere de sang i fetge. El plat idoni pels estómacs resistents. D’altra banda, es projectarà per primera vegada a Europa el nou film de Juan Carlos Medina. Fa quatre anys, aquest director va sorprendre Sitges amb una pel·lícula que fregava, des del fantàstic, la llaga de la Guerra Civil. Insensibles –així s’anomena la producció– rivalitzava amb títols eterns que també han fixat la mirada sobre una ferida ibèrica mal cicatritzada, com és el cas de l’excel·lent El laberinto del fauno de Guillermo del Toro. Aquesta vegada, però, Medina conclourà el certamen amb l’adaptació d’una novel·la de Peter Ackroyd sobre assassins en sèrie, ambientada en els misteriosos carrers de la Londres victoriana: The Limehouse Golem.

Completen el programa el thriller polític Que Dios nos perdone, dirigit pel prometedor Rodrigo Sorogoyen i encapçalat pel sempre solvent actor Antonio de la Torre; una nova versió sobre el misteri de la bruixa de Blair i documentals sobre la figura de Brian de Palma i la primera etapa de David Lynch. També hi trobarem una llarga llista de propostes firmades per directors consolidats. Des de Juan Antonio Bayona, Mateo Gil, Paul Schrader i Nicholas Winding Refn fins a Isaki Lacuesta, Takashi Miike, Chan-wook Park i Hong-jin Na, entre uns altres.

A més a més, rebran guardons un seguit de personalitats d’àmplia trajectòria cinematogràfica, com Max von Sydow, Christopher Walken, Bruce Campbell i Terele Pávez.

Us hi esperem!

C. M. A.

Anuncios

Acerca de Carles M. Agenjo

"Un día sin reír es un día perdido" (Chaplin)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s