Mostrar y recordar. Esta es la intención de hoy. La historia del cine ha visto nacer un sinfín de películas antológicas. Bien por sus interpretaciones, bien por sus diálogos y situaciones y por esas escenas que tan grabadas han quedado en la memoria colectiva. Sorbos de cine que dejan poso en el espectador. Momentos que, por su atrevimiento formal y estético, revolucionaron el séptimo arte.

Por esto, porque el buen cine no aburre ni cansa, es pertinente rescatar cinco valiosos fragmentos y –ya que estamos– agruparlos para percibir la extraordinaria riqueza que encierra cada uno de ellos.

Pertenecientes a épocas muy distintas, el milimetrado Orson Welles, un intimista François Truffaut, un catártico Leos Carax, la épica clásica de Kenneth Brannagh y el revisionismo briandepalmesco de Quentin Tarantino son los ingredientes del caldo cinematográfico que se adjunta a continuación.

La pregunta es: ¿con qué plano secuencia os quedáis?

Anuncios

Acerca de Carles M. Agenjo

"Un día sin reír es un día perdido" (Chaplin)

»

 1. Nestor Prado dice:

  Molt Chulos! Jo te’n deixo 2:

  Children of Men: http://www.youtube.com/watch?v=en16i8BY4hI

  i una anada d’olla: http://www.youtube.com/watch?v=yXIGP6_fNZk

  Apa!

  • carlesmartinez88 dice:

   Excel·lent, Nestor

   Senzillament excel·lent!

   No recordava que aquest tros de Children of men estigués rodat en pla seqüència. Si no fós pel de Sed de mal, em quedava amb aquest sense cap mena de dubte. No només està ben filmat, sinó que es dramàtica de collons tota la seqüència.

   Pel que fa al segon, entreté moltíssim i d’actors com aquest en queden pocs. A la inmensa majoria els doblen…

   Gràcies per comentar i a reveure!

 2. Giulia dice:

  Yo me quedo sin duda con el plano secuencia de “Sed de mal”. Es impresionante la suspence que crea!

  • carlesmartinez88 dice:

   Estoy totalmente de acuerdo contigo, Giulia.

   Para mi el mejor es el de Sed de mal. El cine de Orson Welles son palabras mayores, auténtica revolución cinematográfica, no como el Avatar de James Cameron…

   Saludos!

 3. anònima dice:

  Sens dubte, em quedo amb Mala sangre de Carax…

  Enhorabona pel blog!!!!

  • carlesmartinez88 dice:

   Gràcies per comentar siguis qui siguis,

   A mi també m’agrada molt aquest travelling. No és ben bé un pla seqüència, però tenia moltes ganes de penjar-lo.

   Mala sangre es una peli moderna i molt artística.

 4. Nestor dice:

  El travelling de “Sed de Mal” es històric i memorable. Perfecció tècnica i magnífica integració argumental mai superada.
  Però, personalment, em sento molt implicat al de Kenneth Branagh a Enric V. La peça musical de Patrick Doyle, Non Nobis Domine, és una de les meves preferides. L’hauré escoltat multitud de vegades però té la capacitat d’emocionar-me sempre. Per tant, jo em quedo amb l’exemplar classicisme de Welles i amb l’esplèndida mescla d’imatge i música que Branagh posa en moviment a Enric V.

 5. carlesmartinez88 dice:

  Gràcies pel comentari, Nestor

  A mi em passa cosa semblant amb “Sed de mal” i “Los 400 golpes”. Ambdós pel·lícules presenten plans seqüència firmats per dos directors que van revolucionar el cinema. Sobre tot Truffaut, un dels líders indiscutibles del nou cinema francès dels 60 o “Nouvelle vague”. Però Welles és un precedent molt més important a tenir en compte.

  Per altra banda, “Enrique V” no és una pel·lícula que hagi vist molts cops, però tens tota la raó en això de que emociona. La manera en com manté el pla, et va mostrant els personatges de la pel·lícula, mentre la música diegètica es transforma en extradiegètica sense que et donis compte… Això sí que és cinema! I del bò

  Salut

 6. carlesmartinez88 dice:

  Quant als altres dos plans seqüència, un d’ells no ho és ben bé. El de “Mala sangre”. Però crida l’atenció i és divertit.

  I el de Tarantino a “Kill Bill” no és gran cosa… però volia senyalar que recorda molt a les composicions de Brian de Palma. Sobretot a alguns plans seqüència de “Snake eyes”, una pel·lícula convencional però tècnicament impecable.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s